Toit ja Google translate – Maryleen Slovakkias

Autor: Maryleen Karise

Arvasin, et nende toidulaud on meie omaga palju sarnasem, kuid eksisin rängalt…

Rahvustoit

Nende üheks rahvustoiduks on brindzove halušky. See on põhimõtteliselt nagu meie mõistes klimbi ja makaroni sarnane toode, lambajuustuga ja peale on raputatud peekoni. Teiseks rahvustoiduks, mida ma proovisin oli kanasupp, mille leen on palju rasvasem kui meie oleme harjunud. Ja kolmandaks põhitoiduks on pelmeenid hapukoorega, kuid pelmeeni täidiseks pole liha, vaid see sama lambajuust. Nende rahvustoidus pole palju liha. See-eest söövad nad kõvasti saia ja saiakesi, nii nagu Kesk-Euroopas ikka kombeks on. Lisaks neil eksisteeri selliseid komme nagu kalevikommid, vaid nemad söövad hästi palju vahvlit ning võtavad neid kaasa ka matkadele ning kooli snäkiks. Üllataval kombel on nende rahvustoiduks ka kalamääre, kuigi neil merd lähemal pole. See maitses ka päris hästi.

Koolitoit

Kuna koolitoit on kõige odavam valik saada sooja toitu kord päevas siis olin söökla nimega Stara Menza igapäevane külaline. Õppisin, et nende toidud on täiesti teistsugused. Alates sellest, et kartuleid ja riisi serveeriti alati pallikestena (natuke meenutas aasia koolitoitu, kus laste koolilõunaga tehakse igasuguseid vigureid). Kartul oli alati purustatud ning tumedad idud sisse jäätud ning natukene äädikat ka lisatud. Õnneks oli alati liha ka valikus, kuid kastmega nii hästi ei läinud. Enamasti juhtus, et koorekastet ei eksisteerinud ning tihtipeale nägid kõik toidud ühesugused välja ning maitsesid ka samamoodi. Hästi tore oli see, et 3.7€ eest sai prae, suppi, morsi ja niipalju saia kui ise soovid.

Minu lemmik juhtum toiduga oli see, kui vaatasin, et menüüs on dumplings ja olin mega õnnelik, et jess õnneks saab midagi kodust süüa. Taldrikule pandi hoopis tükk liha ja 5 viilu saia. Noh…sessuhtes kõik koostisosad olid esindatud xd.

Toidupoe toit

Igas toidupoes oli enamvähem sama kraam, kuid erinev silt peal. Kõik poed meenutasid lidl-it, kuid laiema valikuga, kui Eestis on. Liha koha pealt ütlen, et liha oli päris kallis ning müüdi vaid suurtes pakendites, seega vähendasin ise ka liha enda toidulaualt. Tegin ka turu uuringut, et mis rahvas toidukorvi paneb ning toon top4 välja:

1.       Puuviljad – need on Slovakkias palju magusamad ja paremad

2.       Jogurt – seda süüakse väga palju ning niiiiii palju erinevaid sorte

3.       Saiakesed – neid on ka väga palju erinevaid ja tulevad otse värskelt ahjust

4. Juustud – suitsujuust, lambajuust, gouda, mozzarella, rullis juustud, ribajuustud, pulga juustud – kõike on

Google translate

Kuna Slovakkias pole palju inglise keelseid silte, siis minu parimaks abimeheks oli Google Translate. Tänu Google Translate-le leidsid paljud probleemid lahendused, kuid vahepeal ka tekitas segadusi. Toon siia näite toidumenüüst, mis tekitas kahtlusi.

Veel postitusi

Esmased asjad, mida pead teadma plakatite kujundamisel

Autor: Katariina Esmased asjad, mida teada plakatite kujundamisel Plakatid on…

Mis on Võru HUUB ja kuidas see erineb noortekeskusest?

Autor: Emil Aništšenko Mis asi on Võru HUUB? Kas tegemist…

Maryleeni seikluste algus Slovakkias

Autor: Maryleen Karise Algus 2023 aasta märtsis esitasin avalduse vahetussemestrile…

Kool ja vaba aeg – Maryleen Slovakkias

Autor: Maryleen Karise Kool Praeguseks ajaks olen juba paar korda…

Inimesed ja välisilme läbi välismaalase silmade 👀 – Maryleen Slovakkias

Autor: Maryleen Karise Inimesed👨‍👩‍👧‍👦 Alates esimesest päevast olen mõistnud, et…

Eluolu – Maryleen Slovakkias

Autor: Maryleen Karise Hinnad💲 Veel üheks mõjuvaks põhjuseks, miks Slovakkia…